Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Meade – a világ legnagyobb teleszkópjai kínálatunkban!

Meade – a világ legnagyobb teleszkópjai kínálatunkban!

A Meade egy amerikai nagyvállalat, ami 1972 óta gyártja a világ legnagyobb teleszkópjait. Székhelye a kaliforniai Irvine-ben található, teleszkópok, fénymérők, távcsövek és mikroszkópok gyártásával foglalkozik mind a mai napig. A Meade vállalat John Diebel alapításával 1976-ban kezdte el első, saját márkás termékeit készíteni, és 1977-ben be is mutatták legelső, 6” illetve 8”tükröződő teleszkópjaikat.

Meade Polaris 130mm EQ

A Meade 130mm-es reflektoros teleszkópja tökéletes a hobbistáknak, de akár komolyabb csillagászati megfigyelésekre is elsőrangú választás. A Polaris egy nagy rekesznyílással ellátott teleszkóp, amely a mélység-objektumok megfigyelésére specializálódott. Úgy lett kifejlesztve, hogy tökéletesen látható, világos képet alkosson, kromatikus torzítás nélkül. Használata közben képes a kettős csillagok figyelésére, amely 1” vagy nagyobb távolságra található, illetve megfigyelhetők vele aszteroidák, üstökösök, csillaghalmazok, illetve galaxisok, és még a csillagköd is. A német minőségű ekvatoriális állványra szerelt megfigyelő tubus kialakítás segítségével az égitestek és csillagok napi mozgása könnyen követhető. Az akadozás és zökkenőmentes mozgását a teleszkópnak a beépített lassú mozgás vezérlőnek köszönhető. Érdekessége még, hogy a lassú és remegésmentes mozgatás érdekében van lehetőség mozgató motort szerelni a tubusra.

A teleszkóp egy 130 mm-es (5,1”) lencsével van felszerelve, amely biztosítja, hogy fényes, és persze minél részletesebb képet láthass a szemlencsébe belekukkantva. A tökéletes megfigyelés érdekében 3 db szemlencsével van ellátva a teleszkóp, amelyek kis-, közepes-, és nagyfokú nagyítást tesznek lehetővé a Hold, más bolygók, vagy egyéb égitestek és objektumok vizsgálatára. Beépített, úgynevezett „Red Dot” keresővel rendelkezik, amelynek segítségével az előre meghatározott csillagképekre automatikusan rááll a teleszkóp, így nem kell külön megkeresni a kívánt objektumokat a lencsével.

Ne maradj le!

Tekintsd meg kínálatunkban az összes Meade Teleszkópot, hiszen kicsiknek és nagyoknak, profiknak és kezdőknek is egyaránt tartogatunk termékeket. Kattints ide a Meade termékekért, és rendeld meg még ma!