Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Router vásárláson töröd a fejed? Íme néhány hasznos tipp a vásárláshoz!

Router vásárláson töröd a fejed? Íme néhány hasznos tipp a vásárláshoz!

Az internetezés a mai modern világunkban szinte már minden embernek alap. Egyre több szolgáltató kínál gyorsabbnál gyorsabb hálózati elérést, a Wi-Fi nélkül pedig lassan létezni sem tudunk. De kevesen tudják, hogy az otthonukban vagy munkahelyükön a szolgáltatás minőségének maximalizálásához milyen Wi-Fi routert szerezzenek be. Most ebben próbálunk meg segítséget nyújtani.

Szabványok a vezeték nélküli routerekben

A vezeték nélküli sugárzás szabványai évről évre egyre gyorsabbak lesznek. Azért van ennek igen nagy jelentősége, hiszen a régi, már elavultnak mondható szabványok (a,b,g) már korántsem képesek a jelenlegi internet gyorsaságot tökéletesen megjeleníteni eszközeinken. A mostani internetelérést jelenleg az “n” és az “ac” szabvány képes a kütyükre varázsolni. Az “n” szabvány vezeték nélkül 300 Mbps sebességet tud, ami elfogadhatónak számít, de a jövő már csak az “ac” szabványú routerek-é, amelyek már 1300 Mbps sebességet képesek okostelefonunkon, tabletünkön vagy laptopunkon alkalmazni.

Az olcsóbb kategóriát itt is érdemes kerülni!

Időnként mindig megpróbál beférkőzni a piacra egy-egy extrém olcsó márka – ami mondjuk meg őszintén – nem a legjobb választás. Érdemes az ismertebb neveket választani, mert ezek megbízhatóbbak és minőségében is magasabban helyezkednek olcsóbb társaiknál. Biztonsági szempontból is érdemesebb egy drágább Wi-Fi routert választani, mert ezek gyártói gondoskodnak a Firmware, vagyis a belső biztonsági szoftver naprakészségéről. Jó ötlet pár évenként összemérni, hogy az internet sebességünk és a Wi-Fi router szinkronban van-e, kell-e cserélni az internetsebesség teljes kihasználásához az eszközünket.

Fizikai tulajdonságok

A mostanság kapható routerek már nem csak 1-2 antennával vannak felszerelve. Napjaink routerei már 3, 4, de akár 6, 8 antennával is el vannak látva. Természetesen az antenna igényünk függ attól, hogy mekkora a lakás vagy helyiség, amit szeretnénk lefedni. Minél több az antenna, annál nagyobb területen, annál nagyobb átviteli sebességet és stabilitást tud biztosítani. Az antennák a sávszélességben is fontos szerepet játszanak, hiszen a régebbi antennák csak a 2,4 GHz sávszélességet tudnak biztosítani, pedig már az 5 GHz tartományú sávszélesség is elég elterjedtnek mondható.

Ha ezt a pár paraméter figyelembe veszed a wifi router kiválasztásánál, akkor nagyobb az esélyed, hogy egy jól működő, tökéletes lefedettséget biztosító eszközt vásárolj. Tekintsd meg ide kattintva, a kínálatunkban kapható router termékeket, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet! Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal akár Messengeren, és Mi megpróbálunk tanácsokkal ellátni a jó döntés meghozásának érdekében.